Over mij

Offerte aanvraag voor lithium batterijen

Ik probeer het eens op een andere manier, via de sociale media: Voor een thuisopslag systeem wil ik overgaan tot het vervangen van 12 loodzuur accu’s door lithium gebaseerde batterijen. Ik zou graag een voorstel willen ontvangen voor levering van de volgende componenten:

 • Voldoende batterijen voor het creëren van een totale opslag van 30-40kWh (600-800Ah),
 • Een batterij systeem op basis van 48 Volt,
 • Voorzien van een Batterij Management Systeem (BMS).

Toepassingsgebied en specificaties van opslagsysteem

Het batterij opslagsysteem zal onderdeel worden van een VictronEnergy Energy Storage System (ESS). Het ESS is nu voorzien van 12 stuks loodzuuraccu’s van elk 200Ah, geschakeld in 3 banken van elk 4 accu’s. De totale capaciteit is op basis van 48 Volt nu circa 600Ah/30kWh maar daarvan kan door ouderdom en slijtage van de accu’s nog maar een klein deel worden gebruikt. Daarom moeten de accu’s vervangen worden door een batterijbank van op Lithium-gebaseerde batterijen.

Het Victron Energy ESS kent de volgende specificaties:

 • 3 stuks Victron Energy Multiplus-II 3000/48 in 3-fase geschakeld.
 • 1 accubank van 600Ah, 48V
 • Laagste (ontlaad)spanning 43,2 Volt
 • Hoogste (laad-)spanning 58,4 Volt (instelbaar)
 • Totale laadstroom maximaal 105A
 • Totale ontlaadstroom maximaal 180A
 • Ingebouwd BMS met externe Victron Balancers voor balanceren van de 4 serie geschakelde loodzuur accu’s.
 • Het totale systeem wordt gebruik voor het optimaliseren van zelfverbruik van opgewekte PV- energie en kent een noodstroomvoorziening.

Ik wil graag een aanbieding ontvangen voor een complete set aan componenten die ik zelf kan samenbouwen tot een werkend systeem. Het mogen dus losse componenten zijn, maar het kan ook een compleet samengestelde oplossing zijn die plug-and-play is.

Eisen:

De componenten of de oplossing moet minimaal voldoen aan de specificaties die hiervoor zijn geschetst. Daarnaast geldt;

 • Minimaal aantal cycli 3000-5000.
 • Hoog rendement > 95% per cycli.
 • Compleet inclusief verbindingsbrackets en RVS-bouten voor onderling koppelen van losse batterijen.
 • BMS componenten inclusief bekabeling, kabelschoenen, e.d.

Wensen:

 1. Optioneel kan terugname en recycling van de 12 loodzuuraccu’s (AGM) worden aangeboden.
 2. Een BMS dat uitgebreide statistische gegevens kan verschaffen is niet noodzakelijk maar kan een goede toevoeging zijn.

Stuur je offerte als PDF naar harold@hetslimmehuis.nl Niet nabellen! Gewoon via de sociale media of per email reageren.

Bevroren warmtepomp

Hoe werkte onze warmtepomp in die koude winterweek?

De winterweek van begin februari 2021 was de beproeving voor huishoudens met een warmtepomp. In huize Halewijn draait de Lucht/Water warmtepomp nu de 3e winter en inderdaad, het was een hele ervaring om te zien hoe het bij strenge vorst zou zijn. Read More

Veel beroering bij nieuwe aanpak afvalscheiding in Wormerland

Beste inwoners van Wormerland,

De gemeenteraad heeft afgelopen week unaniem het besluit genomen om uitvoering te geven aan een nieuwe manier om het huisvuil in te zamelen. Op de sociale media, o.a. FaceBook, zijn veel reacties geplaatst van bewoners die vragen, zorgen en ook meningen hebben. De gemeente heeft daarom donderdagmiddag een Q&A opgesteld om op de meeste gestelde vragen een antwoord te geven.

In dit bericht wil ik graag uitleggen hoe het besluit tot stand is gekomen. Read More

Zelf een energieopslag systeem bouwen

Het stond al heel erg lang op het verlanglijstje: een opslagsysteem maken voor overtollige zonenergie. Met het vooruitzicht dat de salderingsregeling er ooit een keertje aan gaat, zou het beter gebruiken van je eigen opgewekte zonenergie een mogelijke besparing kunnen opleveren. Read More

Is waterstof de oplossing voor aardgas?

Waterstofgas wordt als energiedrager (het is geen brandstof) voor de toekomst gezien. Velen zien het als de heilige graal want met waterstofgas schijn je alles te kunnen. Je kunt er huizen mee verwarmen, de industrie kan het gebruiken, je kunt er auto’s op laten rijden en het kan met overtollige stroom geproduceerd worden. Dat is allemaal waar maar vandaag niet het geval en alles heeft zijn prijs.

Read More

Stemadvies: ik stem vóór

Verkiezingen 2021

Het mag weer, of liever gezegd, het moet weer! We moeten weer kiezen voor een nieuwe regering. En er is keuze genoeg. Maar liefst 41 partijen doen mee in 2021. Er is sprake van een totale versnippering van politieke partijen. De gevestigde orde en heel veel kleintjes. Kleintjes die soms als one-issue partij zijn ontstaan. Om dat ze net dat ene onderwerp onvoldoende terugzagen bij de grotere partijen. Meerdere kleine partijen die tegen discriminatie en racisme zijn (ben ik ook), een kleine groeiende partij die al jaren tegen de bio-industrie is (ben ik ook), een partij die tegen de monarchie is (ben ik ook), een partij tegen de macht van banken (ben ik ook). En er is een partij die tegen immigranten is. Ik ben natuurlijk tegen die partij. Kortom, er is heel veel om tegen te stemmen. Read More