Op verzoek van onze klanten hebben we de afgelopen maanden diverse thuisbatterijen geleverd waarbij bestaande, meestal al wat oudere, PV omvormers zijn vervangen door een efficiente MPPT lader waarmee de zonnepanelen direct op de batterijen worden aangesloten. Victron biedt hiervoor een uitbreide serie MPPT laders maar in 90% van de gevallen kiezen voor we de complete RS450-100 of RS45-200 lader. Met de RS450-100 kunnen we maximaal 2 strings aansluiten met een gecombineerd vermogen van maximaal 5.5 kWp. We maken vooraf altijd een berekening om te zien of en hoe de oude panelen gekoppeld kunnen worden. Maar we hebben nu ook al configuraties gebouwd waarbij nieuwe 400Wp panelen worden toegepast. Maximaal kunnen we dan 18 panelen op de RS450-100 of 36 op de RS450-200 aansluiten. Daarmee kun je aardag wat zonnestroom oogsten! Reden genoeg om deze te verwerken in onze standaard concepten.

De meeste configuraties bouwen wij op een montage bord. Ze worden in een schuur of bijkeuken geplaatst, we vinden een plekje in de kelder en heel soms bouwen we het in een buitenkast. Ook best strak, al zeg ik het zelf. Je kunt het nieuwe overzicht met onze oplossingen hier downloaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.