Vrijdag lag hij weer in de bus. De Computable top 100 krachtigste IT bedrijven in Nederland. In het verleden heb ik een aantal maal stevige kritiek geuit op dit soort onderzoek. Gelukkig heeft Computable zich wat van die kritiek aangetrokken.

In de toelichting over het onderzoek vraagt Computable zich terecht af welk soort bedrijven wel of niet in dit onderzoek thuis horen. Een hardware bedrijf als Samsung hebben ze uit de lijst gehaald. En Computable stelt nu zelfs de vraag of volgend jaar Apple de lijst wel kan halen. Nu staat Apple nog op een 3e plek terwijl Apple in Nederland alleen een retail- en marketingorganisatie is. Verrassende conclusie over die plek is dat Nederlanders graag bij Apple willen werken vanwege het innovatieve karakter van het bedrijf. Terwijl er in Nederland helemaal geen innovatie wordt gedaan! Voor mij alweer een bewijs dat Apple fans een klein beetje gek zijn. Maar vat dat vooral op als een grap. Ook zegt Computable dat zij overwegen om volgend jaar de consultancy afdelingen van KPMG en Deloitte op te nemen.

Als je de lijst doorneemt zijn er nog steeds twijfels die hier en daar oprijzen maar ik moet zeggen dat Computable serieus aandacht besteed aan de samenstelling van deze lijst. Het is immers een lijst die door IT Managers en IT Directeuren wordt gebruikt bij de selectie van toekomstige partners. En de bron moet dan minstens objectief en betrouwbaar zijn. Ga zo door! Ik ga kijken of ook MT voortaan zijn onderzoek Beste IT Adviesbureau’s objectief en betrouwbaar publiceert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.