Wat een heldere ingeving had ik gisteren. De irritatie over alle ophef over de iPhone 5 die een 4s bleek te zijn, bracht mij tot onderstaand artikel met de titel “Apple fans zijn gek”. En nu lees ik dat Steve Jobs is overleden. Een beetje ongepast dus deze titel, dus ik pas titel en tekst enigzins aan.

Want, het moet gezegd, Steve Jobs heeft ons allemaal wakker geschud met zijn innovatieve IT oplossingen. En misschien verdient hij wel de meeste credits voor het Bring Your Own Device concept en de term “Consumization in IT”. Hulde dus voor deze man.

Wat een ophef weer allemaal deze week. Apple annonceert de iPhone 5, iedereen houdt de adem in en dan…..

Eén grote teleurstelling! Het is maar een Apple iPhone 4s……. Wat de hele wereld in haar greep houdt, blijkt gewoon een grote zeepbel die uiteenspat.

De introductie van de nieuwe Apple Iphone 5 is volgens onafhankelijke experts een teleurstelling. Te weinig vernieuwing, een paar onderhuidse verbeteringen maar gewoon in hetzelfde jasje. Met als gevolg dat de beurskoers onmiddellijk 10% inzakt en alle fans in de kou staan. Tja, dat krijg je als je altijd vooraan wilt lopen. Er komt een moment dat je niet meer aan de hoge verwachtingen kunt voldoen. Eigenlijk wel logisch dat Apple zo kort na het vorige model geen nieuwigheden meer brengt. Een favoriet gezegde van mij is dat alles al is uitgevonden maar dat het alleen nog sneller, kleiner en goedkoper kan worden. Nou, sneller en goedkoper is die iPhone nu dan wel. Dat moet ook wel met al die concurrentie van de Android en binnenkort Windows 7.5 toestellen. Maar kleiner is hij in ieder geval niet geworden. Hij steekt gewoon nog in dezelfde case.

Ik kwam net een artikel tegen op Forbes, http://www.forbes.com/sites/briancaulfield/2011/10/04/the-iphone-5-isnt-real-but-iphone-5-cases-are/ waarin een producent van cases verteld wat hen op dit moment overkomt. Zij leveren cases voor de I4 en hebben op basis van geruchten een nieuwe versie gemaakt voor de I5 omdat die geruchten aangaven dat de I5 er anders uit zou zien. Ze doen dat op geruchten omdat Apple nou eenmaal de specificaties van hardware en software weigert vrij te geven. Apple wil gewoon het monopoly behouden over haar producten. Sinds gisteren weet iedereen dat er geen verandering zijn in de case maar toch blijven de Apple fans die nieuwe case bestellen. Ze willen die nieuwe case gewoon hebben. Terwijl ze er niets mee kunnen! Ze zijn hongerig naar innovatie…..

Deze week volgde ik een discussie op een LinkedIn groep over Windows 8. Met name enkele Apple adepten gaven allerlei argumenten waarom je NIET moest kiezen voor Windows 8. Het werd zelfs weer zo’n ordinaire “Windows-users-zijn-sukkels” discussie. O.a. verwijzende naar de monopoly positie van Microsoft. Ik spreek daar geen mening over uit maar constateer slechts dat Apple fans ook een beetje blind zijn. Maar een beetje Apple fan laat zich hierdoor natuurlijk niet uit het veld slaan. Die koopt gewoon een Apple iPhone 5 in China. Want daar zijn ze wel te verkrijgen!

Mensen, blijf nuchter. Apple is net zo erg als Microsoft, misschien slimmer als het om marketing en hypen gaat maar laat je daar nou niet te veel door beïnvloeden. Alsjeblieft!

En die iPhone 5 die een 4s bleek te zijn was gewoon “for Steve”.

One thought on “Steve Jobs was geniaal, Apple fans zijn gek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.