Op vrijdag 16 juli moeten Sorrel en ik nog werken. Sorrel heeft de spullen donderdag al klaargezet en vrijdagmiddag pak ik de auto in. Het is de bedoeling dat we eind die middag nog vertrekken maar eerst moet ik nog een ‘rondvaartje’ doen met Cecilia omdat vandaag de 100e verjaardag van oma zou worden gevierd. De familie komt echter pas tegen 15:30 aanzetten en dat vind ik te laat. We doen nog wel een familierondvaart tijdens Sail in Amsterdam.

Wij vertrekken dus om 17:00 uur vanuit Oost-Knollendam. De files in Nederland vallen voor het eerst erg mee en we zijn al rond half 7 in Duitsland. Jammer genoeg is het toch wel heel erg druk met vakantieverkeer onderweg Duitsland. De Baustelle tussen Frankfurt en Neurenberg zijn enorm. We rijden een enkele keer om als er files staan en besluiten ook om de terugreis maar eens via Kassel te rijden. We wisselen regelmatig want ik ben nog een beetje moe van de reis naar Washington eerder deze week.
Bij Munchen worden files aangekondigd en de verwachting is dat de Taurntunnel die nacht al zal worden afgesloten ivm het verkeersaanbod. Wij rijden dus via Passau maar ook dat schiet eigenlijk niet op. Voor de benzine stations staat een uur file dus op de laatste druppel rijden wij Oostenrijk binnen. Als het licht wordt rond 5:00 uur zijn we thuis in Obertraun. De kinderen hebben dan wel wat geslapen maar duiken ook weer het bed in.

Rond 10:00 uur worden we allemaal wakker als er honderden mountainbikers langskomen. Die hebben we onderweg al gezien met hun voorbereidingen in Bad Goisern. De kinderen willen zwemmen in het meer als Sorrel boodschappen gaat doen. ’s Middags gaat het onweren en duik ik nog even het bed in. De regen komt met bakken naar beneden en de dakgoten overstromen. Het beekje in de tuin stond droog maar stroomt nu weer volop. ’s Avonds regent het nog steeds en doen we wat klusjes in het huis. Op de tv zien we dat heel Duitsland en Oostenrijk stil staat met files. We zijn dus toch blij dat we het in 12 uur hebben gered.

Zondags gaan we wat klussen in de tuin. Brandnetels trekken en een terras maken. De eerdere pogingen van mei zien er nu goed uit. Sorrel gaat ’s middags weer zwemmen met Mette en Ties, hoewel het wel erg fris is. Ze zijn dan ook snel weer terug. Daarna gaat het ook weer regenen. Aan het eind van de middag rijden we met de auto naar het dal achter Hallstatt. Het is daar erg mooi. Er moet een restaurant zijn maar dat blijkt al lang niet meer open te zijn. Wel een reden om nog een keer een mooie wandeling te maken daar langs de Waldbach die nu door de regen snel stroomt. Er zitten een paar pittige, bijna onbevaarbare passages tussen. We rijden door naar Au en Steeg waar we al een paar keer langs een fraai restaurant zijn gereden. Sorrel eet forel uit het meer, ik kies voor een biefstuk en de kinderen uiteraard voor de Harry Potter variant (patat met een gefrituurd worstje).

Maandags slapen we lekker uit. De kinderen zijn aan het dollen in hun slaapkamer en dekken daarna de tafel voor het ontbijt. We halen broodjes in de supermarkt in Obertraun en gaan daarna boodschappen doen in Bad Aussee. We moeten haardhout hebben en nog wat spullen voor de tuin, zoals een grastrimmer. We bestellen 2 kuub droog en 2 kuub halfdroog beukenhout. Het wordt vrijdags gebracht, samen met een kruiwagen. Pinnen aan de kassa lukt niet omdat het bedrag hoger is dan het maximum pinbedrag van 400 euro. Met het dak open rijden we weer lekker terug door de bergen. Het is mooi weer, niet te heet. ’s Middags werken we nog wat in de tuin aan het terras. We gooien de dakpannen die her en der staan opgestapeld op het terras en Ties slaat ze kapot met een hamer. Daarna gaan we nog even zwemmen in het meer. Er drijft veel rommel in het water dat is meegevoerd na de regenbuien. Na het zwemmen haalt Sorrel een doos ijsjes op de fiets in het dorp. Daarna draag ik de K1 samen met Sorrel naar het meer want Ties wil graag even kanoën. De K1 is nog te groot en erg wankel voor hem. Toch vaart hij een paar rondjes. Tegen 6 uur steken we de BBQ aan voor de spareribs. Lekker eten in de tuin. ’s Avonds kijken we nog even naar het Oostenrijkse nieuws. Zo blijf je op de hoogte van de lokale zaken, politiek, weervooruitzicht en doe je wat aan je talenkennis.


Op dinsdag gaan we naar het Urzeitwald in Gosau. Leuk voor kinderen tot 12 jaar. Kliederen en kledderen met water en ook nog wat om van te leren. Het is mooi weer dus het dak van de auto kan weer open! Het wordt zelfs warm dus zijn we blij dat het goeddeels in de schaduw van het bos is. Ties vliegt van de ene naar het andere onderdeel, 22 stuks totaal. Fonteinen, vlotten en zelfs een kabel-surf-plank over het water. Allemaal leuk. We eten patat en een tosti op het terras. Ties hoopte dat er ook gezwommen kon worden maar dat kan er dus niet. We lopen het rondje nog 1 keer en gaan dan weer terug naar huis. Sorrel, Ties en Mette gaan weer zwemmen in het meer. Ik richt me op de computerinstallatie voor de verwarming. De laptop moet vervangen worden door een nieuwe PC en ik moet een antenne plaatsen op zolder voor de UMTS ontvangst. Ik besluit alle spullen op te bergen in het geisoleerde hokje op zolder. De volgende dag blijkt dat echter niet zo handig als het buiten 35 graden is. In het hokje stijgt de temperatuur bijna tot 50 graden. Dat moet dus toch weer anders. Savonds steken we weer de BBQ aan en eten we vis, worstjes en champions. Daarna brengen we een bezoekje aan Abel en Berti Gans van Haus Marie in Obertraun. Het zijn geemigreerde Nederlanders die we al eens eerder hebben gesproken. Ook zij verhuren hun appartment voor vakantiegangers. We zitten tot laat bij hen buiten op in de tuin koffie en thee te drinken.Woensdags moet ik sochtends eerst nog wat werken. Er ligt nog wat werk voor AP en Nobel waar collega’s om verlegen zitten. Sorrel wast de ramen en deuren en de kinderen spelen in de tuin. Samen met Ties haal ik nog wat dakpannen van de zolder voor het terras in de tuin. Maar het lijkt wel slavenarbeid voor hem. Gebogen met zware pannen loopt hij onder de hitte van het dak. Niet zo fijn maar hij doet zijn best. Daarna gaan we weer allemaal zwemmen want het is warm buiten. Na het broodje brengen we de K1 weer naar het meer want Sorrel wil een rondje langs Hallstatt varen. Wij blijven bij het zwemstrand tot ongeveer half 5. Ook na het eten willen de kinderen weer zwemmen. We blijven buiten totdat de muggen komen en dan is iedereen ook wel moe van deze warme dag buiten spelen.


Donderdags sta ik op en val ik over mijn te lange haren. Ik moet een nieuwe Harenschneider hebben. In Bad Gosau zit een winkel met maar liefst 30 artikelen. Van alles heeft hij er eentje. Maar geen Harenschneider. Hoe kan die man nou zijn brood verdienen? Blijkbaar met de reparatie van televisies want hij heeft een paar oude exemplaren staan die in reparatie zijn. Het lijkt wel de prehistorie! We vinden wel een paar nieuwe bergschoenen in de sportzaak in Goisern en drinken lekker koffie bij de plaatselijke konditorei. Na de middag vallen we in een siesta en gaan pas na drieen op weg naar Bad Aussee want daar is vermoedelijk meer keus voor Harenschneiders. We vinden een EP maar ik zie geen Harenschneider. Mette wel en ze vertelt mij doodleuk dat ik met mijn neus kijk. Daarna kijken we nog even bij een fietsenzaak naar mountainbikes. We winnen wat info in en lopen daarna nog langs een schoenenwinkel waar Sorrel leuke schoenen ziet staan. In de hitte rijden we de mooie weg van Bad Aussee weer terug naar huis. Tijd om weer te zwemmen. Mette probeert het zonder vleugels en dat lukt haar goed. We zijn pas laat terug van ons strandje en besluiten om daarna pizza in het dorp te gaan eten.

Vrijdags staan we redelijk vroeg op. We moeten de schuur opruimen omdat het hout die ochtend wordt gebracht. De bezorger komt al snel. Ties en Mette gaan naar boven want de eerste tand van Mette zit los en die MOET er uit. Ties helpt wel even. Dat duurt niet lang en trots komen ze de buit laten zien als wij met het hout en de kruiwagen lopen te zeulen. De vier kratten moeten leeg en dan verplaatst worden en dan weer gevuld. Een hele operatie en er is regen aangekondigd! Buurvrouw Prestl komt met een zilveren doosje om de tand in op te bergen. Koffie drinken willen ze niet maar savonds doet buurman wel een poging om Ties jodelen te leren. Ze zingen er beide op los. Tussendoor zoek ik alle vuilnis bij elkaar omdat deze vrijdagmiddag naar de gemeente gebracht moet worden. Sorrel wil nog even naar Hallstatt om cadeaus voor Laura en Allesandro te kopen. Onderweg terug belt ze want het begint te regenen en ze is lopend. Het komt weer met bakken uit de lucht, compleet met onweer en bliksem. De weersvooruitzichten voor het weekend en erna zijn niet best. De temperatuur daalt naar 12 graden! Wij hebben een uitstapje gepland staan naar Gorizia om Laura, Allesandro en Sophia te bezoeken in het weekend.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.