2 thoughts on “Meetgegevens”
 1. Hallo Harold,

  Ik kwam hier terecht door TwinDisc MG165 te googlen. Leuke site en een mooie sleepboot!

  Wij wonen op een Beurtmotor dat na de oorlog tot 1989 op de Zaan heeft gevaren Eerst voor P.Kraaij veevoerders met schipper Klompmaker uit Oost-Knollendam, later voor Wessanen met schipper Jan Götz. Jan hebben we ontmoet toen we zelf over de Zaan voer nadat we het schip in 1994 hadden gekocht.
  Wij hebben net een Kromhout overgenomen van de zeeverkenners in Nijmegen om de DAF die hard gewerkt had vanaf 1968 te vervangen. Een Kromhout 6TS met een MG165 3:1 keerkoppeling leek ons mooi in het schip, die zijn leven ook begonnen was met een Kromhout, maar dan wel een 1-cylinder van 35 epk.
  Wij hebben instructieboeken bij de motor gekregen maar niets over de koppeling dus ik was op zoek naar een gebruikershandleiding of tips.

  Ons schip is te zien op sadlerbootwerk.nl en de motor op de aanhanger (gisteren) op sadlerbootwerk.blogspot.com. Alle tips rond de keerkoppeling zijn welkom – sadlerbootwerk@gmail.com

  met groet uit Groningen, Andrew Sadler

  1. Hoi Andrew,
   Leuk dat je reageert. Ik ben niet meer zo actief met deze website en met de sleepboot. Teveel andere leuke dingen…. Maar misschien kan ik je op weg helpen. Ik heb ooit een boek van de Twindisc op Internet gevonden en deze gedigitaliseerd naar afbeeldingen. Veel meer was er niet mee mogelijk. Ik zal deze uploaden en met een link actief maken. Misschien heb je er wat aan. Ik heb trouwens nog een Twindisc in de schuur staan voor reserve onderdelen en de bestudering van de werking. Ik doe hem (nog) niet weg omdat het huis van de Twindisc in de sleppboot gescheurd is door bevriezing bij een vorige eigenaar. Hij lekt niet maar moet ooit nog eens vervangen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.