Sinds vorige week ben ik Klimaatburgemeester voor mijn gemeente #Wormerland. Een vrijwilligersrol om inwoners te helpen bij de energie transitie. Duurzame energie heeft mijn belangstelling al sinds 2008. Destijds werden wij (mijn vrouw en ik) gevraagd om een energiewedstrijd de organiseren tussen gezinnen uit West- en Oostknollendam. Behalve een overwinning, heeft dat een schat aan informatie opgeleverd. Het motiveerde ons om onze eigen woning uit 2000, volledig energie neutraal te maken. Niet in één keer, maar in stapjes; elk jaar dat er energie bespaard werd, terugkwam uit de eigen opwek via de energieleverancier of via subsidies beschikbaar werd gesteld, hebben we die bedragen weer opnieuw geïnvesteerd in de verdere verduurzaming van onze woning. Vaak ging dat goed, soms ging dat wat minder. Maar het resultaat is dat onze woning en het gastenverblijf net zo veel energie verbruikt als dat wij zelf opwekken. En ook voldoende zelfopgewekte energie voor onze elektrische auto’s en zelf(s) geëlektrificeerde vaartuigen. Al mijn kennis en ervaring heb ik samengevat in een grote serie blogs (https://lnkd.in/ewUN8HmR) en vlogs (https://lnkd.in/ed5rSUvf). Maar ik deel deze ervaring ook als energiecoach voor inwoners van mijn gemeente. De komende weken zal ik en anderen hier aandacht voor vragen: deel de kennis om energie te besparen. Samen is veel mogelijk. #klimaatburgemeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.