De kogel is door de kerk. We gaan het doen! En om de daad bij het woord te voegen heb ik aan de hand van de berekeningen de elektromotor met inverter besteld. En vandaag 31 oktober 2014  is het eerste onderdeel binnengekomen: de Inverter.

Vanwege de wegwerkzaamheden in het dorp moest ik de inverter even bij de DHL courier ophalen. Daarvoor hebben wij een mooie bakfiets. Maar met 63 kg gewicht is deze inverter geen kleintje. Het is overigens een 55kW exemplaar geworden.

Na veel rekenen waren er voor de elektromotor 3 keuzes:

12 polig – 37 kW

10 polig – 45 kW

8 polig – 55 kW

De keus is op de laatste gevallen. En de belangrijkste reden hiervoor was dat de 12- en 10- polige motoren zogenaamde specials zijn. Zij moeten speciaal worden gebouwd op bestelling en hebben een zeer hoge prijs. De 55kW/8P versie is echter een normale standaard motor die op voorraad is bij handelaren. Voor de omvang en het gewicht maakt het niets uit. Overigens zal de 55kW motor worden ‘geprogrammeerd’ als een 37kW exemplaar door de software in de  inverter te begrenzen op zowel vermogen als toerental.

Het staal om de verschillende constructies onder het achterdek te maken, is ook besteld en de Caterpillar is verkocht. Deze wordt in het weekend van 15 november uit de boot gehesen. Dus de komende weken kan het werk beginnen! Nu eerst alle oude opgeslagen Caterpillar spullen bij elkaar zoeken en klaarzetten voor verzending. Wat zal het opruimen in de schuur!

20141031_144929

20141031_15091220141031_144947

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.