IT Leiderschaps ontwikkeling voor ICT Managers en Managers in de ICT

In mijn werk vormt Leiderschap een steeds terugkerend thema. Zonder (goed) leiderschap is het besturen van een IT organisatie onmogelijk. Onderwerpen als Missie en Visie ontwikkeling, Strategie om het doel te bereiken, Dashboards en Scorecards om resultaat te meten en Procedures om de juiste dingen op een tactisch verantwoorde wijze te doen, komen telkens weer terug. En dan hebben we het nog niet eens over de zachte kant van leiderschap en management! Dat is al een heel vakgebied op zich zelf.

IT Leiderschaps ontwikkeling voor ICT Managers en Managers in de ICT

Op basis van mijn 20 jarige management ervaring kan ik putten uit voorbeelden van goed en slecht leiderschap. En die deel ik graag. Wat je ook wilt bereiken, zonder leiding te geven aan veranderingen, verandert er niets. Ik ben geen managementgoeroe, maar slechts een ervaringsdeskundige die regelmatig zijn ideeën en ervaringen toetst aan management literatuur. Denk aan de Covey’s, Porters, Druckers e.a. van deze wereld. En daar waar noodzakelijk heb ik dit aangevuld met specifieke vaardigheden die nodig zijn om een IT organisatie te leiden. Want het is overduidelijk dat er op dat vakgebied wat extra competenties nodig zijn.

Meer lezen over mijn interpretaties van Leiderschap, specifiek gericht op IT?:
IT Governance, mooi woord maar hoe doe je dat?
Welke eigenschappen heeft een succesvolle IT Manager?
Het succes van IT draait om het vermogen Leiderschap te tonen.
Welke competenties heeft een IT Regisseur nodig?
De IT Manager verdwijnt uit het MKB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.