Zoals gewoonlijk als je een nieuwe boot koopt, wil je die inrichten naar je eigen smaak en gebruik. Logisch dus dat het eerste project dat we uitvoerden het verbouwen van de roef betrof.

Ik heb een tijdje gezocht naar materiaal die authentieke beelden of informatie bevatten over hoe vroeger een roef werd ingetimmerd. Omdat het echte werkschepen betrof, bestond de intimmering meestal alleen uit een houten langsbank, een watertank met spoelbak en een tafeltje. Dat was alles.

Ik heb het dus toch maar wat moderner aangepakt. Eerst heel wat schetsjes om te bekijken wat er in de beperkte ruimte allemaal mogelijk was, zeker nadat ik alles eruit had gesloopt. Er moest in ieder geval een toilet in komen en een betere kook accommodatie.

Maar hoe je ook schetst en meet, er is gewoon niet meer slaapruimte dan voor 3 volwassen. De kinderen delen nu een kooi die tegen de motorruimte ligt en dat gaat nog een tijdje goed. Maar het is duidelijk dat er op korte termijn extra slaapplaatsen in het achteronder zullen moeten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.